Forside * Events * Om Louise Frevert * Mavedans dig i form

Mavedans dig i form

 

Intet i dette koncept er egentlig nytænkning, men en checkliste til hvordan du bør huske at holde dig i form, fit og lækker hele livet. Ingen løftede pegefingre, tværtimod skal det vær en del af din livskvalitet, din pligt overfor dig selv, at du holder dig i form.

I vores informationssamfund bliver vi overfodret med nye måder at gøre tingene på. Gamle metoder på nye en anden måde. Når vi når en vis alder, gider vi ikke forholde os til alt for meget, vi har jo set det meste, synes man. Men, men, men. Det er jo ikke ensbetydende med, at fordi man er blevet 50,starter der et resignation over for mange gentagelse. Vi har ligesom set det meste før. Vi er trods alt en generation af nye ældre, der ikke lader sig kue eller slå ud. Vi har ikke den samme underdanige autoritetstro som tidligere generationer, kort sagt, vi er herre i egen krop. Alligevel er det ikke alle der har mulighed, energi og kræfter til at starte med f.eks. skateboard, rappelling eller rulleskørter, men måske vil foretrække en mere moderat form for motion der ikke er for udfordrende for fysikken. En motion der ikke som sådan bliver opfattet som motion, men mere som morskab og et ekstra krydderi i hverdagen.

 

Mavedans kan danses af alle i alle aldre

Hvorfor lige mavedans? Fordi det er en ældgammel afprøvet danseform, der har bidraget til menneskers livsglæde i århundreder. Mavedans kan danses af alle og til al slags musik. Det er bevægemønsteret der er interessant og givtigt for kroppens velvære. Kombineret med lidt styrketræning og omtanke ved madlavningen, kan du opnå et større velbefindende. Ja, vil nogen tænke, det er jo blevet sagt tonsvis af gange. Der er skrevet bøger om livsstil, løb, kost, motion, intervaltræning, gymnastik alt sammen motionsformer der er gode, men hvis det var så nemt at få folk op af stolene og ud i luften, hen til motionscentret, så ville der ikke være flere og flere der havde livsstilssygdomme, vel? Vi læser madopskrifter, køber kogebøger, alligevel er der aldrig blevet solgt så meget præfabrikeret mad som nu. I vores alder kan undskyldningen for ikke at lave sund mad ikke være, at børnene skal hentes i børnehaven. Vi har selvfølgelig heller ikke de samme kræfter som da vi var unge, men vi har mulighed for at tilberede hurtig sund mad og for at bruge den fornødne tid på os selv til at holde os i gang. Man er lige nøjagtig så gammel som man selv vil gøre sig. Vi bliver ældre og ældre og et gammelt ordsprog siger at man skal ældes med ynde. Så hvad venter vi på?

 

Fokuser på de gode vaner i dagligdagen, der passer netop dig

Mad er et essentielt behov. Det er benzin til motoren. Der er mange fornuftige mennesker der hele tiden prøver at få deres budskaber igennem, desværre ser det ikke altid ud til at lykkes. Vi mennesker vil helst ikke dikteres af nogen. Vi vil selv danne os vores meninger, vi ønsker selv at træffe beslutninger. Det er også fint, hvis det i madsammenhæng er beslutninger der kan være med til at forlænge vores. Vores vaner er desværre så indgroede at de er vanskelige at rokke ved. De fleste af os ønsker heller ikke at flytte sofaen fra den plads hvor den har stået i 25 år. Hvorfor lave om på noget der faktisk fungerer meget godt? Det hjælper heller ikke, at det ene madprogram efter det andet går imod diætister og lægers anbefalinger. Så derfor skal du selv være den der sætter din daglige vanestandard. Vi ved det men sker der noget? Forhåbentligt, for vi skulle jo gerne se børnebørnene blive voksne, nå at lære lidt mere fransk til sommerferien. Mennesket skal har behov for valgmuligheder, det gælder også for motion. 

 

3 ting kan vi blive enige om salt, fedt og sukker i for store mængder, er med til at forkorte dit liv. For højt blodtryk, overvægt, kolesterol er bare nogle af følgerne. Så hvordan kan jeg lave mad uden næsten uden salt og fedt der smager af noget? Det kan du hvis maden bliver krydret. Der findes mange fantastiske kogebøger om emnerne og jeg har ikke tænkt mig at gå de estimerede kogebogsforfattere i bedene. Dog har jeg igennem årene lavet mad der smager af noget, ikke indeholder salt eller meget fedt. For uanset hvor meget der bliver sagt at hvis du spiser den gode olie, er det sundt, så er det olie og olie feder. Også den sunde. På bliver kokke og fabrikanter simpelthen nødt til at spare på salt og fedt, da der ikke er tendens til at befolkningen ikke af sig selv bliver slankere i de næste årtier. I alle tilfælde ikke uden en væsentlig personlig indsats. Vi elsker alle at hygge spise og værdsætter lækker mad, og det er der kun plads til hvis vi i hverdagen lever sundt og magert. Alt er som sagt en spørgsmål om vane og selvkritik!

 

 

 

Kontakt: frevert@mavedans.dk & telefon 4089 2876